Info & presse
22-03-2017
Guldmann leverer tilgængelighed til Den Gamle Bys nye museum

Når Den Gamle By i Aarhus inden længe byder velkommen til en tidsrejse i 1200 års Aarhus- historie, så er der tænkt tilgængelighed ind i den permanente installation på 800 kvadratmeter, der ligger under jorden i Den Gamle Bys kvarter fra 1974.


”Aarhus Fortæller” er den første samlede museumsfortælling om byens historie fra vikingetid til nutid.


For at alle besøgende skal kunne komme ned i ”kælderen”, hvor historien udspiller sig i tidstro miljøer, er der taget hånd om tilgængeligheden for både kørestolsbrugere og gangbesværede.


Det er således muligt at komme til etagen med udstillingen enten via en elevator eller via en special løfteplatform leveret af Stepless by Guldmann.


Løfteplatformen, som udligner en 9 trins trappe ned til udstillingsområdet, er lavet så den fuldstændig falder sammen med den øvrige indretning, og når den ikke er i brug fungerer den blot som en almindelig trappe.

Et eksempel på en situation, hvor en elevator ikke er en mulig løsning, men hvor der er brug for en arkitektonisk og funktionel løsning, der kan anvendes, når behovet opstår.


Museumsinspektør Allan Leth Frandsen, der er ansvarlig for design og konstruktion af selve bygningerne i det nye museumsafsnit ”under tag”, siger:

 

”Det er vigtigt for os, at alle besøgende har mulighed for dels at komme rundt på etagerne (der er også andre permanente udstillinger i bygningen) – og at de oplever det rigtige flow og kan følge den kronologiske tidsrejse, der fører dig op gennem 1200 års historie til nutiden.

Vi er meget tilfredse med resultatet og synes vi har skabt et miljø med værdige adgangsforhold, der tager hensyn til mennesker med funktionsnedsættelse.

Den specialkonstruerede løsning er meget vellykket og vi har været meget tilfredse med samarbejdet med Guldmann, som har leveret en høj grad af service hele vejen rundt”.


Guldmann har leveret rådgivning, teknisk udvikling, projektledelse, koordinering og installation af liftløsningen i Den Gamle By.

 

Udstillingen er Den Gamle Bys største bidrag til Kulturby Aarhus 2017.

Udstillingen ”Aarhus fortæller” åbner den 12. april 2017.

 

 Den Gamle By Stepless by Guldmann løfteplatform

   
Kontakt

V. Guldmann A/S
Graham Bells Vej 21-23A
DK-8200 Aarhus N

+45 8741 3100
info@guldmann.com
 

 Besøg vores YouTube kanal
 Følg os på LinkedIn

 

Tilmelding til nyhedsbrev

 

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold. Mere om cookies: KLIK

OK